Ervaringen

‘Mede door Lijfkracht en Geestkracht blijven we het hele jaar door topfit.’

Kort na de opening van Lijfkracht in 2014 is Karin was de eerste van familie Heide die ons kwam sporten. Inmiddels trainen haar man en kinderen ook bij Lijfkracht en maken zijn werkelijk van alle faciliteiten gebruik!   

Karin 
Mijn redenen om bij Lijfkracht te trainen zijn: het goede aanbod van lessen gegeven door ervaren trainers in een mooie moderne industriële omgeving en dat allemaal dichterbij huis.Met de trainers en het management heb ik een goede klik en ook mijn kinderen voelen zich thuis bij Lijfkracht . Juna en Morris gebruiken personal training (PT) bij Lijfkracht als aanvulling op hun voetbaltraining. Personal trainer Daimian traint op kracht, coördinatie en explosiviteit met ze. Bij Morris heeft de PT een belangrijke rol gespeeld bij het mentale herstel na een langdurige blessure. Voor mijzelf kan ik zeggen dat ik met de PT onder leiding van Daimian steeds mijn doelen heb verbeterd en grenzen heb kunnen verleggen.Sinds de opening van Geestkracht doe ik  2x per week aan yoga en ben ik ook deelneemster van de mindfulnesscursus.  Yoga in combinatie met krachttraining is voor mij de perfecte manier om mijn gewenste doelstellingen te bereiken.     
Rogier 
Hoewel mijn tijd om te trainen beperkt is, verheug ik me altijd op een individuele training of een PT van Daimian. Mede onder zijn begeleiding zit ik nog steeds op het lichaamsgewicht van toen ik 25 was.  Toen Geestkracht  met Yoga lessen begon ben ik uit nieuwsgierigheid een aantal lessen gaan volgen. De Yoga geeft mij een hele nieuwe manier van trainen en dat bevalt mij prima.  

Morris(9) en Juna (12) 
Wij voetballen allebei bij selectie teams van WSV1930, E1 en MC1. Bij Lijfkracht krijgen we alle aandacht om te trainen, dat doet Daimian heel erg leuk. Hij kan goed omgaan met kinderen. En hij is zelf voetballer!! Bij Lijfkracht worden we altijd heel leuk ontvangen. We merken dat door het trainen bij Lijfkracht onze conditie en kracht groter zijn geworden. In de wedstrijden helpt dat enorm!! Mede door Lijfkracht en Geestkracht in combinatie met een goed gezond voedingspatroon, maar ook door inzet blijven we het hele jaar door topfit.

Familie Heide Lees meer
'Na mijn zwangerschap kende ik mijn lijf niet meer terug'

Na mijn zwangerschap kende ik mijn lijf niet meer terug, en wist ik dat ik er wat aan moest en zou doen. Zelf sportinstructrice, maar ik wist dat ik meer ondersteuning nodig had. En die support vond ik bij Jim Breedveld. Als Personal Trainer zette hij een plan op wat een combinatie was van voeding, training en rust. Door zijn kennis en 1-op-1 begeleiding lukte het me om een geweldig resultaat neer te zetten, zowel in cm als in kilo's. Nu voel ik me weer lekker in mijn lijf en ben fysiek sterk. Door een veranderd leef- en eetpatroon bleef ik vervolgens tijdens een korte onderbreking ook nog eens op gewicht. Nu heb ik weer een nieuw doel gesteld en daar gaan we voor werken.

Anky Lees meer
'Het roer moest om. En dat is gelukt sinds mijn start bij Lijfkracht.''

Work hard... Lijfkracht!  

Sinds de start van Lijfkracht heb ik de draad weer opgepakt : werken aan mijn lijf. Werd dat tijd? ik vond van wel. Ik was een regelmatige sporter die probeerde het lichaam onder controle te houden. Door de combinatie van werk, gezin en studie was het altijd passen en meten. De laatste tijd werd bewegen steeds vaker sluitpost en ging het mij steeds meer tegenstaan. Van 2x per week 10 kilometer rennen, werd het 1x per week 5 kilometer. Ik begon het te voelen en te zien op de weegschaal. Het roer moest om. En dat is gelukt sinds mijn start bij Lijfkracht. Ik heb nu de ideale combinatie gevonden van krachttraining en duurtraining zonder dat het veel impact heeft om mijn dagindeling en zonder concessies te doen aan mijn eetpatroon. Ik hou immers van lekker eten en van koken.  

Ik train inmiddels 4x per week bij Lijfkracht. Dat lijkt veel, maar is het absoluut niet. Het op maat gemaakte programma dat voor mij is samengesteld is aangepast aan mijn dagritme en doelstelling. Ik train per keer een of twee spiergroepen. Dat betekent dat ik me per training goed en volledig kan focussen en het niet langer duurt dan drie kwartier tot een uur. Kan ik een keer niet, dan neem ik een andere keer een spiergroep erbij. Ergens in de week pak ik nog een half uur tot drie kwartier een rondje Enge Wormer in de buitenlucht. Door de korte trainingshots neemt het slechts een klein deel van mijn dagplanning. En dat is uitstekend vol te houden. Ik heb er plezier in! 
 

Lijfkracht is daarbij voor mij de ideale omgeving. De gunstige locatie, Het prachtige interieur, de grote variëteit aan apparatuur en trainingsattributen, de uitstekende en persoonlijke begeleiding zijn daarvan de ingrediënten. Wat mooi is, is dat ik mijn vorderingen kan bijhouden via de App op mijn iPhone, ook van mijn looptraining. En dat stimuleert!   
 

Werner Kleiss
Wormer

Werner Lees meer
'Het effect voor je lijf is echter super en daar doe ik het voor.'

Al een aantal jaren wil ik 5 kg afvallen. Ondanks mijn sportieve inzet; ik loop veel hard, wandel regelmatig en schaats in de winter, lukte het mij maar niet om 5 kg af te vallen. Ja af en toe een kilo en die zat er ook in de week erna veelal weer aan. Een vriendin van mij was half juli begonnen met trainen bij Lijfkracht en heeft mij overgehaald om met haar mee te gaan.  

Begin augustus ben ik begonnen met trainen bij Lijfkracht. De eerste keer heb ik enorm veel spierpijn gehad, zelfs zo erg, dat ik er een week na die tijd nog last van had (waarschijnlijk een combinatie met een griep die ik al onder de leden had). Na een week rust, na die griep,  ben ik toch weer begonnen. 2  keer in de week doe ik mee met de groepslessen (shape/bbb en arke training)  en 1 x train ik zelf op de toestellen.  

Het resultaat mag er zijn. Ik ben in de 5 weken dat ik bezig ben al 3,5 kg afgevallen. En, het blijft er vanaf! Al 5 weken lang.
 

Tijdens de groepslessen word je erg gestimuleerd om het maximale uit jezelf te halen. Het is kort (10 oefeningen van 45 seconden of 1 min en dan 15 seconden rust) en geeft voor mij veel effect. Ik val  af op die plekken waar ik dat nodig vind. Bovendien is er een grote variatie aan oefeningen waardoor je lijf niet aan de oefeningen gaat wennen. Na zo’n 5 a 6 weken worden de groepslessen weer aangepast en voorkom je dat je went aan de oefeningen en word je uit je comfort zone gehaald. Is even wennen, je bent namelijk net gewend aan de oefeningen, en dan begin je weer opnieuw.  Het effect voor je lijf is echter super en daar doe ik het voor.  De eerste stappen naar de 5 kg zijn dus gemaakt en ik weet dat die 5 kg gehaald gaat worden. Nog even geduld en dan is mijn doel bereikt. Wie weet wordt het nog wel meer dan de beoogde 5 kg.  

Dus als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Het hardlopen zet ik na de dam tot damloop maar eens even op een laag pitje.  Door dus minder te gaan hardlopen en eens iets heel anders te gaan doen dan wat ik al jaren deed geeft bij mij een heel goed resultaat.   Kortom ik ben erg tevreden!  

Groetjes Carla

Carla Lees meer
'Vooral de groepslessen zijn elke keer weer een verrassing.'

April 2014 , een nieuwe sportschool genaamd Lijfkracht gaat open.
Na een twijfelachtige gedachte wel of niet te gaan sporten besloten we gewoon er voor te gaan. En zouden wel zien hoe het zou gaan.Nou, het gevolg is dat je ons 3x per week kunt vinden bij Lijfkracht! Zowel met de groepsles als individueel zijn we lekker bezig en nog steeds dol enthousiast. Tussendoor hebben we mee gedaan met Slank en Fit, met een positief resultaat.

Vooral de groepslessen zijn elke keer weer een verrassing. Nooit hetzelfde dus nooit eentonig en een super goede begeleiding.Je snapt wel dat wij gewoon vrolijk door gaan tot we het goddelijke lijf hebben bereikt!

De die-hards van het eerst uur; Rania en Imgard
 

Rania en Imgard Lees meer
"En nu gaat alles anders"

In de loop der jaren heb ik alle afslank middeltjes, sap kuurtjes en dieet vormen geprobeerd. steeds met een tijdelijk succes en als beloning aan het einde van de afval reis een kilo of twee extra. Ach en op een bepaalt moment heb je er zelf vrede mee, dan denk je ach zo ben ik. Een lange tijd bleef ik hierin geloven en kabbelde rustig en gestaag met de kilo's door. Menig aandeelhouder zou blij zijn met deze stabiele stijgende lijn.Ruim een jaar geleden eindige een dagje Efteling voor mij in een grote teleurstelling, toen ik samen met mijn zoontje bij Joris en de Draak instapte. Alle beugels moesten naar beneden en dus ook de mijne. Met 155 kilo op de teller was ik een behoorlijk hapje voor deze draak. Zelfs zo groot dat de beugel bijna niet dicht kon. Op dat moment ging voor mij de knop om! Als ik hier heelhuids uitkwam (zonder dat de beugel het begaf) zou ik alles anders doen. Dit gevoel wilde ik nooit meer meemaken, de Efteling had per slot van rekening al voldoende attracties genoeg en ik was en wilde daar geen onderdeel van zijn.De volgende dag ook daadwerkelijk als eerste stap een afspraak ingepland bij het obesitas kliniek voor een eerste oriënterend gesprek. Dit was een grote stap aangezien ik me ondanks het enorme gewicht geen persoon vond die obesitas had. Dat waren toch alleen die gasten van tv bij bv de Jerry Springer Show. Maar nee alle cijfers gaven aan dat ik ook een tv carrière ambieerde. Na lang beraadt ben ik het traject ingegaan om een maagverkleining te ondergaan als ondersteuning van mijn nieuwe levenswijze. Na de operatie de eerste opdracht 6 weken niet sporten (dit was toch wel het makkelijkste onderdeel) en daarna zou ik vol aan de bak gaan!Op zoek naar een sportschool waar ik aan de slag kon, makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod aan sportscholen in de regio is enorm zo ook de kwaliteit helaas. 
Maar met mijn wensenpakket van: goede begeleiding, voldoende goed apparatuur, vriendelijk personeel en dit in de goede prijsstelling kwam ik al snel uit bij Lijfkracht.
Na mijn uitgebreide intake begon ik met sporten, en kreeg de smaak goed te pakken! Vanaf dat moment zette ik mijn tanden in de training ipv het eten. De kilo’s gingen er al snel af en zorgde ervoor dat ik nog gemotiveerder werd. Drie tot vier keer in de week aanwezig op de sportschool is niet niks, dan moet je je natuurlijk wel thuis voelen. Op een geven moment bleef ik een beetje hangen, ik viel niet echt meer af. Zo gemotiveerd als ik was liet ik me hierdoor niet uit het veld slaan. Op dat moment ben ik met Daimian in gesprek gekomen, we gingen eens kijken of personal training wat voor mij zou kunnen betekenen. Want vanuit een vorm van onzekerheid of vooroordeel (patserig gevoel om met gewichten aan de slag te gaan, en het gevoel dat ik dat niet kon) was de stap van cardio training naar krachttraining voor mij niet vanzelfsprekend. Door de personal training met Damian groeide mijn zelfvertrouwen en verloor ik weer vetmassa. Ja tegenwoordig weet ik dat gewicht niet het meetpunt mag zijn maar vetmassa the keyword is.Inmiddels ben ik bijna 54 kilo afgevallen en ga ik langzaam maar gestaag richting mijn einddoel. En nee op de cover van Mens Health hoef ik niet te staan, maar eerlijk is eerlijk nu hier op de pagina van Lijfkracht is toch eigenlijk ook wel een hele vette prestatie! Met Sportieve groet,David

David Lees meer

Ook lid worden?

Kom je ook bij ons sporten? Inschrijven is heel simpel. Inschrijven kan aan de balie van LIJFKRACHT. Natuurlijk kan je hier ook al aangeven dat je lid wilt worden. Druk op de onderstaande knop en vul het formulier in. Wij nemen zsm contact met je op.

Tot snel bij LIJFKRACHT

nu inschrijven
Lijfkracht - Veerdijk 39-D 1531 MS - Wormer - Wormer: 075 - 8881888 / Zaandam: 075-7728784
Ma - Vr van 07:00 tot 22:00 uur    Za - Zo 08:00 tot 15:00 uur
Fysiotherapie/Massage/Coaching? Maak nu een afspraak
Leuk dat je een dagpas aanvraagt!

Wij bieden topkwaliteit fitness, groepslessen en persoonlijk advies in een frisse en ontspannen omgeving. Wat jouw doelstellingen ook zijn, wij helpen je deze doelstellingen te bereiken! Wat we doen, doen we goed.

Vul hieronder je gegevens in en ontvang een gratis dagpas

Vestiging